Klik hier om de volledige maandbrief te downloaden (met plaatjes)

Agenda
27 juni - Weekopening OB
28 juni - praktische verkeersles groep 7 en 8
29 juni - bijeenkomst van de gebedsgroep, aanvang 8.30 uur op school
               Kleipettenlaan 290, u bent van harte welkom!
            - generale repetitie musical liedjes groep 8 voor de kleuters in de hal
30 juni - afscheidsavond groep 8 in de aula van de Visser 't Hooft, aanvang 19.30 uur
1 juli    - snoep delen groep 8
               ’s avonds gezellige bijeenkomst, leerlingen groep 8 en ouders
4 juli    - weekopening OB
             - alle kinderen schuiven ‘s middags door om kennis te maken met de nieuwe     
                juf of meester en alle kinderen krijgen hun rapport mee
5 juli    - praktische verkeersles groep 3 en 4
5 en 6 juli - ’s avonds zolder opruimen
6 juli    - schoonmaakavond
8 juli  -   schoolfeest, laatste schooldag thema “Olympische spelen”.
11 juli t/m 19  augustus - grote vakantie
22 aug - eerste schooldag van het nieuwe schooljaar
 
Personele zaken
Meneer Cor is weer werkzaam op school, hij is er  ‘s morgens van 10.00 uur, na de vakantie zal hij weer hele dagen werken.
Groep 7 krijgt volgend jaar een nieuwe gymjuf nl. Nelie van der Slot, zij vervangt dhr. Kjeld  de Graaf die in het VO is gaan werken. 

Kunstroute groep 7 
Op vrijdag 3 juni heeft groep 7 meegedaan aan de zgn. “Kunstroute” door de  gemeente Katwijk. Zij hebben daarbij drie workshops gevolgd, nl. een schrijver, dansen en muziek maken.  tussendoor zijn zij nog langs allerlei kunstwerken gewandeld en hebben die bekeken. Het was een leuke dag.

Meeste Peter Tolk gaat met pensioen.
Na tweeënveertig  jaar werkzaam geweest te zijn op onze school, gaat meester Peter Tolk na dit schooljaar met een welverdiend pensioen.  Een groot deel van die jaren heeft hij onze leerlingen begeleid naar het voortgezet onderwijs. We nemen de laatste schooldag samen met de kinderen  afscheid van hem. ’s Avonds vieren we dat met het team en verdere genodigden . 

Schoolreisjes
Op dinsdag 9 juni waren de jaarlijkse schoolreisjes. Het  weer was lekker en de kinderen hebben genoten. Alle ouders die de kinderen begeleid  hebben, hartelijk dank! Op de site zijn alle foto’s te bewonderen.
 
Schoolkorfbaltoernooi
Op zaterdag 4 juni was er het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi bij Madjoe. Verschillende teams hebben meegespeeld met wisselende resultaten, maar het belangrijkste was het lekker samen sporten.
 
School T Shirt
Bij veel activiteiten hebben de kinderen de afgelopen periode een nieuw schoolshirt gedragen. Wilt u deze shirts z.s.m. weer gewassen mee naar school geven, we missen er nog ruim 40!
 
Slotdag
Op vrijdag 8 juli is de laatste schooldag van het cursusjaar.
Ook dit jaar sluiten wij af met een feestochtend. Dit jaar houden we een zgn. Olympische spelen feest. Na de pauze is er een eindejaarsshow waar elke groep iets zal laten zien . Wanneer het goed weer is, gebeurt dit buiten en bent u van harte welkom, aanvang 10.45 uur!!!!! Alle kinderen verwachten we in sportkleding…….
 
Volgend cursusjaar
Na de vakantie op maandag 24 augustus hebben de groepen 5, 4 en 3 ’s middags gym, wilt u de gymspullen a.u.b. meegeven. U krijgt de eerste dag van ons alle informatie betreffende het nieuwe cursusjaar….. via de nieuwe kalender!

Pauzetijden
De pauzetijden zijn goed bevallen waardoor we de nieuwe tijden dit jaar handhaven
De groepen 6,7 en 8 hebben pauze van 10.00 – 10.15 uur en de groepen 3, 4 en 5 hebben pauze van 10.15 – 10.30 uur.

Bedankt!
Alle ouders die ons bij allerlei zaken het afgelopen jaar geholpen hebben willen wij heel hartelijk bedanken. Uw hulp is onmisbaar bij allerlei activiteiten……     Het team van de koningin Wilhelminaschool!
 
Godsdienst
In de komende weken van het schooljaar lezen we gelijkenissen van Jezus. Hij vertelt over het koninkrijk van God: een mooie wereld, een wereld vol geluk. Dat koninkrijk groeit als mensen in het spoor van Jezus gaan.
 
Week 26: 27 juni t/m 1 juli 2016 
De zaaier, Matteüs 13:1-9 
Graan en onkruid, Matteüs 13:24-30 
Wat betekent het?, Matteüs 13:36-43
 
Week 27: 4 t/m 8 juli 2016 
Het mosterdzaadje, Matteüs 13:31-32 
De schat in de akker, Matteüs 13:44 
De parels, Matteüs 13:45-46

Zomerlezen Wilhelminaschool
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen. Dit wordt ‘zomerdip’ genoemd. Het is dus belangrijk om ook in die lekker lange zomervakantie te blijven lezen!
Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis regelmatig te blijven lezen: zomerlezen noemen wij dat.
 
Hieronder een aantal tips om het zomerlezen goed vol te houden:
Tip 1: Stop vooral zelf niet met lezen!
Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet. Pak dus lekker zelf je favoriete boeken in (of gooi je e-reader vol) en ga bij de tent zitten lezen.
 
Tip 2: Op vakantie? Neem leuke (taal-)spellen mee
Tijdens regenachtige dagen op de camping of in het hotel slaat de verveling snel toe. Maar ook als de zon schijnt zijn spelletjes leuk tijdverdrijf. Vooral talige spelletjes zoals scrabble (junior), rompompom en maan roos vis spelletjes zijn ideaal om de zomerdip op te vangen. Ook bordspellen dragen bij aan lezen.
 
Tip 3: Kinderboeken mee!
De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk: neem leuke kinderboeken mee in de vakantiekoffer! Ga vooraf ook samen naar de bibliotheek en laat je kind zelf een stapel boeken uitkiezen voor de vakantie. Extra tip: Meegroeiboeken. Dat zijn ideale boeken om de zomerdip op te vangen, omdat ze oplopen in AVI niveau waardoor je kind ongemerkt steeds wat moeilijkere teksten leest. Denk bijvoorbeeld eens aan de boeken van Vos en Haas.
 
Tip 4: Lezen is overal
Denk aan de menukaart in het restaurant, borden onderweg, foldertjes van de dierentuin die je wil gaan bezoeken, een boekje over het land waar je naar toe gaat of een informatief boekje over een favoriet onderwerp van je kind. Ook strips, vakantiedoeboeken en kindertijdschriften zijn leuk èn zinvol om te lezen.

Tip 5: Voorlezen en samenlezen
[zomerlezen groep 4] Boeken die nog te moeilijk zijn, kun je voorlezen of samen lezen. Praat samen over wat er gelezen is. Wordt niet ongeduldig als het lezen wat moeilijker gaat en geef je kind veel complimentjes!
 
Tip 6: Download de VakantieBieb-app
Grote selectie gratis e-books voor kinderen én volwassenen!
www.vakantiebieb.nl zie hieronder…..
 
Tip 7: Zomerlees-doeboek Zwijssen
Voor de kinderen uit groep 3 en 4 (na de vakantie groep 4 en 5) kunt u een leuk lees-doeboek bestellen voor € 3,50 via de webshop van Zwijssen. http://www.zwijsen.nl/Webwinkel/Zoekresultaten.htm?lf=639095&sf=639098&keyword=zomerlezen
 
Tot slot
Speel Zomerleesbingo! Lever de volle bingokaart met je naam na de zomervakantie in bij meester Heus en je krijgt een leuke verrassing!

Download de gratis vakantielees app
Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft. In de VakantieBieb vind je een leuk leespakket voor het hele gezin. U ontvangt hier nog een flyer over.
• romans & thrillers
• kinderboeken
• tijdschriften
• reis- en taalgidsen
Zo kom je de vakantie wel door. Download de gratis app vanaf 1 juli op je tablet of mobiel.
Klik hier voor meer informatie: http://www.vakantiebieb.nl/
  
Lezen in de vakantie …… lees BINGO kaart
Elk kind uit groep 3 t/m 7 krijgt van ons volgende week een lees Bingo kaart. Wanneer zij een onderdeel “gedaan” hebben mag u deze aftekenen. De volle kaarten kunnen na de vakantie op school ingeleverd worden en dan krijgt uw kind een aardigheidje…..